Prajitura Floare de Colt
Prajitura Floare de Colt, o prajitura delicioasa pentru orice ocazie alcatuita dintr-un blat de cacao, un blat din bezea si nuca de cocos si o crema fina de vanilie si ananas.
Ingrediente necesare pentru prajitura Floare de Colt
Pentru blatul de cacao:
- 6 oua
- 4 linguri de faina
- 3 linguri de cacao
- 6 linguri de zahar
- 1 praf de sare
- o lingurita de praf de copt
Pentru bezea:
- 4 albusuri de ou
- 6 linguri de zahar
- 120 g nuca de cocos
- 1 zahar vanilat
Pentru crema:
- 4 galbenusuri
- 40 g amidon
- 300 ml lapte
- 5 linguri de zahar
- 200 g unt
- 150 g ananas taiat cubulete
Pentru decor:
- 200 g smantana pentru frisca
- 25 g zahar
- Ciocolata alba
Cum pregatim prajitura Floare de Colt
Se prepara blatul de cacao astfel: Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt si se cern. Se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga zaharul si se bate in continuare. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare iar apoi se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt amestecand usor pana se incorporeaza faina.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Intre timp se pregateste bezeaua: Se bat albusurile spuma tare cu zaharul dupa care se adauga nuca de cocos si se amesteca pentru omogenizare. Se intinde bezeaua peste blatul de cacao si se mai coace inca 15 minute.
Dupa ce au trecut cele 15 min se scoate prajitura din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prepara crema. Se freaca galbenusurile cu zaharul. Amidonul se dizolva cu putin lapte si se adauga la galbenusurile frecate cu zahar. Restul de lapte se pune la fiert. Cand laptele incepe sa fiarba se toarna cate putin peste amestecul de galbenusuri amestecand sa nu se faca cocoloase si se pune totul sa fiarba la foc mic pana se ingroasa amestecand continuu sa nu se prinda.
Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca dupa care se amesteca cu untul si ananasul.
Se intinde crema peste blatul de cacao si bezea si se niveleaza.
Se bate frisca cu 25 g zahar vanilat si se intinde peste crema iar deasupra se decoreaza cu ciocolata alba rasa.
Se da la rece cateva ore sau pana a doua zi dupa care se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!