Prajitura Inghetata falsa
Prajitura Inghetata falsa cu crema de vanilie este o prajitura de casa cu blat pufos de cacao, crema de vanilie si bezea. O prajitura delicioasa si aromata, perfecta pentru platourile de sarbatori.
Ingrediente necesare pentru prajitura Inghetata falsa
- 10 oua
- 250 g zahar +8 linguri
- 2 linguri de otet
- 70 g de faina + 2 linguri
- 3 linguri de cacao
- 1 praf de copt sau bicarbonat
- 250 g unt
- 1 esenta vanilie
Mod de preparare:
Cum se pregateste prajitura Inghetata falsa
Sase albusuri se bat spuma tare cu 150 g de zahar. Se stinge praful de copt cu otetul, se adauga la albusurile batute spuma si se mai bate putin.
Se adauga galbenusurile unul cate unul, 70 g de faina si 3 linguri de cacao cernuta si se amesteca usor toata campozitia.
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit.
Crema: 250 g unt se freaca spuma cu 100 g zahar. 4 galbenusuti se freaca cu 2 linguri de faina, 1 vanilie si 200 ml lapte. Toate se fierb pe baia de abur pana se ingrasa amestecandu-se continuu. Se ia de pe aburi si se lasa la racit.
dupa ce s-a racit se adauga untul frecat spuma, putin cate putin, iar crema obtinuta se intinde peste blatul de cacao.
Spuma:
4 albusuri se bat spuma cu 8 linguri de zahar pe baia de aburi pana devine o spuma tare si lucuiasa;
Aceasta se intinde peste crema iar deasupra se decoreaza cu ciocolata rasa.