Prajitura de ciocolata cu mascarpone

Spread the love
Prajitura cu ciocolata si mascarpone

Prajitura de ciocolata cu mascarpone

Aceasta prajitura de ciocolata cu mascarpone este ideala pentru orice ocazie speciala si chiar recomand sa incercati aceasta bunatate de prajitura.

Pe langa faptul ca este foarte usor de pregatit este si foarte delicioasa si se potriveste pentru orice ocazie.

Cum pregatim aceasta delicioasa prajitura de ciocolata cu mascarpone:

Ingrediente:

Blatul:

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 20 g cacao
  • 80 g faina
  • 1 praf de copt
  • 100 g migdale macinate
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit de sare
  • 4-6 linguri de rom negru

Crema:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g iaurt grecesc
  • 90 g zahar
  • 1 lingura de cacao
  • esenta de vanilie

Glazura:

  • 200 g ciocolata menaj
  • 20 g pasta de migdale prajite

Mod de preparare pajitura de ciocolata cu mascarpone:

Se incalzeste cuptorul la 180°C.

Se pun ouale cu zaharul intr-un bol mai mare si se mixeaza pana cand isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza compozitia.

Separat, se amesteca faina cu cacaua, praful de copt, migdalele macinate si sarea. Acestea se adauga la compozitia de oua amestecand usor cu o spatula pana cand se incorporeaza totul.

Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace circa 15 minute.

Cand este gata, se scoate si se lasa sa se raceasca dupa care se indeparteaza hartia de copt.

Crema: Intr-un vas se pun branza mascarpone, iaurtul, zaharul cacaua si esenta si se bat bine pana se obtine o crema fina si omogena.

Se taie blatul in doua. Se aseaza prima jumatate de blat cu partea lucioasa in jos, se unge crema pe deasupra si se acopera cu cealalta jumatate de blat.

Se stropeste blatul cu rom iar apoi se acopera cu glazura de ciocolata.

Glazura: Aceasta se pregateste chiar in momentul folosirii. Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se amesteca cu pasta de migdale dupa care se toarna si se intinde peste prajitura. Se decoreaza dupa preferinta.

Relationate