Prajitura cu crema de afine

Daca va plac prajiturile cu fructe va recomand aceasta delicioasa Prajitura cu crema de afine, o prajitura alcatuita din doua foi fragede si pufoase si o umplutura de mousse de afine.

Ingrediente necesare pentru prajitura cu crema de afine:

Pentru foi:

  • 4 oua
  • 130 g unt
  • 200 g zahar
  • 130 g faina
  • 130 g migdale
  • 30 g cacao
  • 1 praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • 130 ml iaurt sau smantana
  • 130 ml lapte
  • vanilie

Pentru crema:

  • 750 g afine
  • 150 g zahar
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 400 ml frisca lichida
  • 20 g zahar vanilat
  • 20 g gelatina
  • 75 ml apa rece

Pentru decor:

  • afine
  • ciocolata alba

Cum pregatim prajitura cu crema de afine

Modul de preparare:

Se cerne faina si se amesteca cu migdalele macinate si praful de copt.

Se incalzeste cuptorul la 180°C.

Se freaca untul cu zaharul pana devine ca o spuma. Se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Dupa ce s-au incorporat ouale, se adauga iaurtul, laptele, esenta de vanilie, iar la sfarsit faina amestecata cu migdalele.

Se ia jumatate din compozitia obtinuta si se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit circa 15-20 min pana se rumeneste. In restul compozitiei se adauga cacaua, se omogenizeaza si se coace cea de-a doua foaie la fel ca si prima.

Se lasa foile la racit.

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.

Se pun intr-o craticioara afinele cu zaharul si zeama de lamaie si se fierb la foc incet pana cand scade zeama de pe afine se leaga ca o dulceata. Se ia doaparte.

Se iau 2-3 linguri din dulceata de afine si se amesteca cu gelatina inmuiata in apa pana se dizolva gelatina, apoi aceasta se amesteca cu dulceata de afine si se lasa la racit. Pe masura ce se raceste aceasta trebuie sa devina ca un jeleu.

Se bate spuma frisca cu zaharul vanilat si se amesteca cu jumatate din jeleul de afine. Se da la rece.

Asamblare Prajitura cu crema de afine

Se aseaza pe o tava blatul de cacao si se unge cu jumatate din jeleul de afine. Peste jeleu se intinde jumatate din crema de frisca si afine. Se acopera cu celalalt blat peste care se intinde restul de crema. Se rade ciocolata alba pe deasupra si se decoreaza cu afine. Se lasa la rece cateva ore dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Relationate

Follow by Email
Pinterest
Instagram
Telegram
WhatsApp
FbMessenger