Spread the love
Pogacele cu jumari

Pogacele cu jumari

Pogacelele cu jumari sant produse de patiserie care se pregatesc din aluat dospit si jumari date prin masina de tocat.

Daca aveti jumari si nu stiti ce sa faceti cu ele, va sfatuiesc sa incercati aceasta reteta de pogaci cu jumari fragede si gustoase.

S-ar putea sa-ti placa si reteta de pogacele cu branza

Ingrediente necesare pentru Pogacele cu jumari

Pentru aluat:

  • 850 g faina
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • 40 g drojdie proaspata
  • 400 ml lapte
  • 1 lingurita de sare

Pentru umplutura:

  • 400-500 g jumari
  • sare
  • piper

Pentru decor:

  • 1 ou
  • chimen (optional)

Cum se prepara pogacelele cu jumari

Mod de preparare: Intr-un bol, se amesteca drojdia cu 100 ml lapte caldut, doua-trei linguri de faina si o lingura de zahar si se lasa la dospit intr-un loc caldut.

Se cerne faina, se adauga ouale, smantana, sarea. restul de lapte caldut si drojdia care si-a dublat volumul. Se framanta toate pana se obtine un aluat care se dezlipeste de pe vas si de pe maini. Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit la loc caldut.

Intre timp se pregateste pasta de jumari: Se dau jumarile prin masina de tocat si se condimenteaza pasta obtinuta cu sare si piper dupa gust.

jumeri pentru pogacele
Jumeri pentru pogacele

Cand aluatul si-a dublat volumul, se imparte in doua. Se ia o parte din aluat si se intinde o foaie de cca 1 cm grosime. Peste aluat se intinde jumatate din pasta de jumari dupa care se impatura o data in trei dupa care se mai impatura o data in trei ca in imaginile de mai jos.

Se procedeaza la fel si cu restul de aluat dupa care se inveleste aluatul in folie de plastic si se lasa la rece cca 10-15 minute. Se ia aluatul de la frigider, se intinde din nou si se impacheteaza la fel ca prima data. Se mai lasa 15 min la rece dupa care se intine cate o foaie cam de un deget grosime si cu ajutorul unei forme sau al unui pahar se taie rondele care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt,

Se mai lasa la dospit in tava 30 de minute, se cresteaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit, se unge cu ou batut si dupa preferinta se poate presara chimen pe deasupra.

Se coc pogacelele in cuptorul preincalzit la 170°C, circa 30 de minute

Relationate