Tort cu mere si crema de zahar ars

Spread the love

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars este o prajitura racoroasa, usor de preparat care se potriveste perfect in orice ocazie.

Tortul cu mere si crema de zahar ars este o combinatie exceptionala de pandispan pufos, crema de zahar ars si mere, insiropat cu siropul de la crema de zahar ars si decorat cu frisca.

Ingrediente necesare pentru Tortul de mere cu crema de zahar ars

Pentru tapetat tava:

  • 10 linguri de zahar

Pentru crema:

  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 200 g zahar
  • o esenta de vanilie
  • 1 kg mere curatate si taiate cubulete
  • putin unt
  • 1 lingurita de scortisoara

Pentru pandispan:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina

Cum se prepara tortul cu mere si crema de zahar ars

Modul de preparare:

Intr-o tava mai adanca sau forma rotunda adanca se topesc 10 linguri de zahar pana se caramelizeaza. Se misca tava astfel incat sa se acopere fundul si marginile tavii cu zaharul ars. Se lasa sa se raceasca.

Merele taiate se pun intr-o cratita cu putin unt, scortisoara si circa 50 ml apa si se calesc putin la foc mic cat sa se inmoaie putin. Se pun deoparte.

Se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana isi tripleaza volumul. Se adauga laptele cate putin mixain in continuare la viteza mica.

Se aseaza merele in tava tapetata cu zahar ars iar peste mere se toarna crema de oua.

Se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 de minute.

Cand au trecut 20 de minute, se prepara pandispanul. Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Se incorporeaza galbenusurile unul cate unul iar la final faina cernuta. Se amesteca usor sa nu se lase spuma.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute se scoate tava din cuptor, si se toarna deasupra compozitia de pandispan. Se niveleaza si se introduce din nou la cuptor pentru inca 35-40 de minute.

Cand este gata se lasa sa se raceasca bine si se da la frigider peste noapte pentru a se intari bine crema. In cazul in care tortul este inca cald, in momentul in care acesta este rasturnat risca sa se imprastie.

Se scoate tortul de la frigider si se aseaza deasupra o tava mai mare si putin adanca si se intoarce rapid tortul astfel incat sa il rasturnam in tava.

Se decoreaza cu frisca si se lasa la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Relationate