Cremes American
Prajitura Cremes American este o prajitura gustoasa pentru toate gusturile alcatuita dintr-un blat pufos de cacao si o crema pe baza de budinca, decorata cu frisca, o bunatate.
Ingrediente necesare pentru Cremes american
Pentru blat:
- 7 galbenusuri
- 150 g zahar
- 120 ml apa calduta
- 2 linguri de ulei
- 200 g faina
- 2 linguri de cacao
- 1 praf de copt
Pentru crema:
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 600 ml lapte
- 8 linguri de zahar
- 7 albusuri
Pentru decor:
- 400 ml frisca lichida
- 1 plic intaritor de frisca
- zahar si vanilie dupa gust
Cum se pregateste Cremesul american
Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt si se cern.
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema spumoasa, se adauga apa putin cate putin, uleiul si se amesteca pana se incorporeaza iar la sfarsit se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Se amesteca usor pentru omogenizare si se toarna compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie. Se coace in cuptorul preincalzit la 180° C circa 20 de minute.
Intre timp se pregateste crema astfel:
Se pun circa 450 ml lapte la fiert intr-o craticioara iar cu restul de lapte rece se dizolva cele doua prafuri de budinca. Cand laptele incepe sa fiarba, se ia cate putin din laptele fierbinte si se pune peste budinca dizolvata amestecand-o, iar apoi aceasta se toarna in laptele fierbinte si se lasa pe foc pana se ingroasa, amestecand sa nu se faca cocoloase.
Se bat albusurile spuma cu zaharul si se adauga cate putin in budinca fierbinte pana obtinem o crema omogena.
Se scoate blatul de la cuptor si se intinde crema pe deasupra dupa care se mai coace 10 minute.
Cand este gata se lasa la racit si se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.
Optional, intre blat si crema se poate intinde un strat de gem acrisor.