Chec cu vin rosu si ciocolata
Chec cu vin rosu si ciocolata, este un chec deosebit de gustos, aromat, cu o compozitie usor umeda si textura pufoasa.
Ingrediente necesare pentru Checul cu vin si ciocolata
- 4 oua
- 200 g unt moale sau margarina (la temperatura camerei)
- 200 g zahar
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 1 praf de copt
- 250 g faina
- 1/8 l vin rosu sec (125 ml)
- 1 lingurita de cacao
- 2 linguri de rom
- 100 g ciocolata rasa
- 1 praf de sare
Cum se pregateste Checul cu vin rosu si ciocolata
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu putina sare.
Untul se freaca cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adauga pe rand galbenusurile, zaharul vanilat, faina amestecata cu cacaua si praful de copt. se amesteca pentru omogenizare apoi se adauga cate putin vinul, romul si ciocolata rasa. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor sa se omogenizeze compozitia.
Aluatul obtinut se toarna intr-o tava de chec tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la 160°C circa 1ora si 20 de minute.