Cornuri cu ciocolata

Cornuri cu ciocolata

Cornurile cu ciocolata au la baza un aluat dospit la fel ca si gogosile sau cozonacul Babka

Doresc sa va impartasesc o reteta delicioasa de cornuri cu ciocolata, moi si pufoase, de care nu te mai saturi. Aceste cornuri sant umplute cu nutela, dar se pot umple si cu dulceata sau alte umpluturi dupa gust.

Ingrediente necesare pentru Cornuri cu ciocolata

Din cantitatile de mai jos vor iesi 32 de cornuri cu ciocolata

Pentru aluat:

  • 800 g faina
  • 420 ml lapte caldut
  • 10 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri
  • 140 g de unt moale
  • coaja rasa de la o lamaie

Pentru umplutura:

  • ciocolata, nutela, dulceata, dupa preferinta
  • 1 ou pentru uns cornurile

Cum pregatim aceste Cornuri cu ciocolata moi si pufoase

Se cerne faina intr-un vas mai mare sau in bolul robotului daca se foloseste robotul de bucatarie.

Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut si zahar, se adauga o lingura de faina si se lasa deoparte sa dospeasca.

Cand drojdia a dospit se adauga peste faina impreuna cu ouale, zaharul laptele caldut, putina sare si coaja rasa de la o lamaie si se framanta bine toate pana obtinem un aluat omogen.

Se adauga cate putin untul moale si se framanta bine pana se desprinde de pe maini si de pe vas. Vom obtine un aluat mai moale, ca pentru cozonac.

Se acopera vasul cu aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit cel putin 1 ora.

Cand aluatul a dospit se imparte in patru parti egale. Se ia cate o bucata si se intinde in forma rotunda dupa care se taie in o bucati ca in imaginile de mai jos:

Se aseaza umplutura pe fiecare bucata si se ruleaza de la margine spre centru. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa 30 min sa creasca, apoi se ung cu ou si se coc in cuptorul preincalzit la 170° C.

Cand sant frumos rumenite se scot si se lasa sa se raceasca.

Pofta buna!

Relationate

Follow by Email
Pinterest
Instagram
Telegram
WhatsApp
FbMessenger