Melci cu nuca
Reteta pentru Melci cu nuca sau Cuiburi de viespi, o reteta delicioasa din aluat dospit cu umplutura de nuca sau alune si glazura de lamaie.
Cum pregatim cei mai buni melci cu nuca
Ingrediente: ptr 30 bucati melci cu nuca
- 20 g drojdie
- 1/8 l lapte caldut (125 ml)
- 80 g zahar
- 1 ou
- 1/2 lingurita sare
- 400 g faina
- 60 g unt la temperatura camerei
- coaja rasa de la o lamaie
Pentru umplutura:
- 150 g nuca macinata
- 50g zahar
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 ou
Pentru glazura:
- 100 g zahar pudra
- 2 lingurite zeama de lamaie
Cum se pregateste reteta de melci cu nuca
Mod de preparare:
Se amesteca drojdia cu laptele caldut, o lingurita de zahar si o lingura de faina, si se lasa la dospit intr-un loc caldut.
Cand drojdia si-a dublat volumul, se amesteca cu restul de zahar, 1 ou si sare si coaja rasa de lamaie. Se pune peste faina cernuta , se adauga untul si se framanta un aluat ca de cozonac, pana cand acesta se dezlipeste de pe peretii vasului si de pe maini.
Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit intr-un loc cald circa 60 de minute.
Intre timp, se amesteca nuca cu oul batut, zaharul si zaharul vanilat.
Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se mai framanta putin, apoi se intinde o foaie de circa 40 x 40 cm. Peste foaie se intinde umplutura de nuca dupa care se ruleaza si se taie bucati de 2 cm care se aseaza in tava cu taietura in sus. Se mai lasa 15 minute la cald apoi se coc in cuptorul incins la foc potrivit. Cand sunt gata, se scot si se ung cu zaharul pudra amestecat cu zeama de lamaie.