Rulada Diplomat
Rulada Diplomat cu fructe si frisca, o reteta clasica, veche. O prajitura racoritoare cu foaie de rulada facuta in casa, crema diplomat de vanilie si cu multe fructe proaspete si confiate. Se pot folosi si fructe congelate sau din compot.
Reteta pentru rulada Diplomat
Ingrediente necesare pentru foaia de rulada Diplomat:
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 3 oua
- 20 ml ulei
- putina sare
Pentru crema Diplomat:
- 250 ml frisca lichida neindulcita
- 200 ml lapte
- 60 g zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 10 g gelatina
- 2 galbenusuri
- fructe confiate
Pentru decor:
- 250 ml frisca neindulcita
- 25 g zahar pudra cu aroma de vanilie
Cum pregatim Rulada Diplomat
Mod de preparare:
Intr-un bol, se bat ouale cu zaharul si putina sare pana cand acestea isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga uleiul amestecand in continuare dupa care se incorporeaza faina, putin cate putin.
Din aceasta compozitie se intinde o foaie intr-o tava tapetata cu hartie de copt (tava mare de la aragaz). Se niveleaza compozitia si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C, circa 10 minute, pana se rumeneste frumos.
Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa 5 minute sa se raceasca putin dupa care se ruleaza cu tot cu hartie si se lasa asa pana se raceste de tot.
Intre timp se prepara crema astfel: Se pune gelatina la inmuiat in circa150 ml apa.
Fructele se spala, se curata si se taie bucatele.
Cele 2 galbenusuri se freaca cu zaharul pe baie de abur, se adauga laptele, esenta de vanilie si se amesteca in continuare pana cand compozitia se ingroasa cat sa imbrace spatele unei linguri, sau pana cand ajunge la temperatura de 80 de grade. Se adauga gelatina si se amesteca pana cand aceasta se topeste in totalitate. Se ia crema de pe foc si se lasa la racit pana cand ajunge la temperatura camerei.
Frisca lichida se bate spuma si se amesteca usor cu crema de galbenusuri racita si se pune la frigider pentru o jumatate de ora ca sa se intareasca.
Se desface rulada, se inlatura cu grija hartia de copt si se unge cu crema. Peste crema se pun bucatele de fructe, dupa care se ruleaza cat se poate de strans si se infasoara in hartia de copt. Se mai lasa o jumatate de ora la rece.
Se bate restul de frisca cu zaharul pudra .
Se scoate rulada de la frigider si se decoreaza cu frisca si fructe.