Salam de biscuiți cu nuca

Salamul de biscuiţi este un desert foarte apreciat, foarte bun si se prepară extrem de uşor fara a avea nevoie de cuptor. Este un dulce al copilariei noastre, un desert ieftin, simplu şi gustos.

Reteta clasica pentru salam de biscuiti cu nuca

Ingrediente pentru prepararea salamului de biscuiti:

  • 1 kg de biscuiti
  • 200 g zahar
  • 300 g nuca prajita
  • 3 linguri de cacao
  • 50 ml rom sau 2 esente de rom
  • 300 g unt (se poate pune unt si margarina)
  • 150-200 ml lapte

Mod de preparare: Cum sa pregatim salamul de biscuiti:

Din cantitatea de biscuiti se iau 300 g si se macina marunt iar restul de biscuiti se rup bucatele. Se pun toti intr-un vas incapator.

Cu nuca procedam la fel : 100 g se macina marunt, restul se taie bucatele, si se pune toata peste biscuiti.

Intr-o craticioara se pune laptele, untul taiat bucatele, zaharul, cacaua si romul. Se pune vasul pe foc si se lasa sa se incalzeasca bine, amestecand din cand in cand pentru omogenizare. Cand s-a infierbantat bine si s-a topit zaharul, se ia vasul de pe foc si se toarna peste biscuiti. Amestecam cu grija sa nu ne ardem, trebuie sa obtinem o compozitie mai vartoasa si bine legata.

Pe masă se intinde o folie de plastic peste care se pune o parte din compoziţia de biscuiţi. Aceasta se rulează cât mai strâns, apăsând cu mâinile ca salamul să iasă cât mai compact. Odată rulată compoziţia, se strange bine la capete si se pune la frigider pana a doua zi cand se poate taia

Nota: In salamul de biscuiti se mai pot adauga optional stafide, rahat sau alte fructe seci.

Relationate

Follow by Email
Pinterest
Instagram
Telegram
WhatsApp
FbMessenger