Tort Diplomat

Reteta clasica pentru tort Diplomat

Tortul Diplomat este o prajitura racoritoare, pe baza de piscoturi sau foaie de rulada si o crema de sarlota cu fructe si frisca.

Pentru Tortul Diplomat se folosesc de obicei fructe confiate, dar se pot pune si fructe proaspete, este la fel de delicios.

Ingrediente necesare pentru o forma rotunda:

  • un pachet de piscoturi

Pentru crema diplomat:

  • 150 g zahar
  • 3 oua intregi
  • 150 ml lapte
  • 22 g gelatina
  • 150 g de coji de portocale confiate
  • coaja rasa de portocala
  • 1 esenta de vanilie
  • 450 g smantana de frisca

Pentru decor:

  • 200 g frisca
  • 60 g zahar
  • vanilie
  • fructe confiate ptr decor.

Cum se pregateste tortul diplomat

Mod de preparare:

Se prepara crema astfel: Se amesteca cu telul ouale, zaharul si laptele intr-un cazanel, se pune la fiert continuindu-se sa se amestece; cand da in fiert se retrage de pe foc si se adauga gelatina, care a fost inmuiata in apa rece (30 min).

Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga coaja rasa de portocala, fructele taiate marunt, esenta de vanilie si frisca care a fost batuta spuma amestecand usor pentru omogenizare.

Forma de Diplomat se pregateste astfel: se imbraca peretii formei cu piscoturi care au fost taiate in prealabil pentru a nu fi prea lungi. Piscoturile le inmuiem foarte putin inainte si le asezam pe marginea formei cu partea bombata in afara in inaltime. Se aseaza si la baza formei un strat de piscoturi.

Se toarna jumatate din crema in forma tapetata cu piscoturi, se niveleaza, se aseaza inca un rand de piscoturi peste crema, iar apoi se intinde restul de crema.

Se bate spuma 200 g frisca (ptr decor) cu 60 g zahar si vanilia si se decoreaza tortul cu frisca si cu fructe confiate. Se lasa sa frigider sa se intareasca crema, de preferinta pana a doua zi.

Relationate

Follow by Email
Pinterest
Instagram
Telegram
WhatsApp
FbMessenger