Chec marmorat cu cacao și glazura de ciocolata
Checul este un preparat care se pregateste foarte usor si poate fi servit cu orice ocazie: la micul dejun, ca aperitiv, la pranz, la cina sau poate constitui o gustare delicioasa pentru copii. Checul marmorat cu cacao si glazura este o prajitura care se pastreaza foarte bine.
Daca acest preparat se numara printre preferatele tale, iti oferim reteta inedita de Chec marmorat cu cacao si glazura de ciocolata pe care le poti incerca si imparti cu cei dragi.
Ingrediente necesare pentru checul marmorat
Cantitati pentru o forma de chec de 20 cm lungime:(cca 10 felii)
Ptr aluat:
- 150 unt sau margarina la temperatura camerei
- 75 g zahar
- 3 oua
- 50 ml lapte
- 130 g faina
- 1/2 praf de copt
- 40 g migdale macinate
- 60 g ciocolata alba
- 2 linguri de rom sau suc de portocale
Ptr glazura:
- 60 g ciocolata menaj alba
- 60 g ciocolata menaj neagra
Cum se pregateste checul marmorat cu cacao
Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt.
Untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga ouale unul cate unul mixand sa se incorporeze fiecare ou apoi se adauga laptele.
Faina se amesteca cu praful de copt si migdalele macinate si se amesteca cu compozitia de unt.
Se iau 2 /3 din compozitie si se adauga in aceasta ciocolata alba razalita sau taiata bucatele mici.Restul de aluat se amesteca cu cacaua si 2 linguri de rom sau suc de portocale.
Se aseaza jumatate din primul aluat in forma de chec, peste el se intinde aluatul cu cacao iar la final se intinde restul de aluat deasupra.
Se coace in cuptorul preincalzit la 160-170 °C. cca min. Se face testul scobitorii si daca este gata se scoate si se lasa sa se raceasca in forma.
Ptr glazura, punem ciocolata alba si neagra la topit pe abur.cand este topita o turnam peste chec.