Prajitura din foi cu nuca si crema de lamaie
Prajitura din foi cu nuca si crema de lamaie, o reteta de prajitura delicioasa, aromata si foarte aspectuoasa, pe care o fac mereu de sarbatori si nu numai.
Doua foi cu nuca, o foaie de cacao si o crema acrisoara de lamaie, o combinatie grozava, merita incercata.
Ingrediente necesare pentru prajitura cu nuca si crema de lamaie:
Pentru foile cu nuca:
- 4 albusuri
- 150 g zahar
- 150 g nuci macinate
- 5 linguri de faina
- 2 linguri de nuci taiate marunt
- 1 praf de copt
Pentru foaia de cacao:
- 2 oua
- 80 g zahar
- 3 linguri de apa
- 1 lingura de cacao
- 1/2 praf de copt
- 100 g faina
Pentru crema:
- 4 galbenusuri
- 150 g zahar
- 2 linguri de faina
- sucul si coaja de la o lamaie
- o budinca de lamaie
- 500 ml lapte
- 150 g unt cu 82% grasime
Pentru decor:
- 2 linguri de nuca macinata
Cum preparam foile cu nuca
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana devin spuma tare, ca o bezea.
la albusurile batute spuma se adauga nucile macinate, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor pana se incorporeaza faina si se omogenizeaza.
Se tapeteaza o tava (20/35cm) cu hartie si se intinde uniform jumatate din compozitie dupa care se coace in cuptorul incins la 180°C, 15-20 min, pana se rumeneste usor. La fel se procedeaza cu restul de compozitie pentru a obtine a doua foaie de prajitura.
Acum pregatim foaia de cacao astfel: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se spumeaza. Albusurile se bat spuma dupa care se amesteca cu galbenusurile. Se adauga apoi apa, faina amestecata cu cacaua si praful de copt si se amesteca usor pentru omogenizare.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180°C, 20-30 min. cand este gata se scoate si se lasa sa se raceasca
Prepararea cremei
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la racit. Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema omogena. Se adauga sucul si coaja de lamaie, apoi faina si se amesteca. Se pune pe baie de aburi compozitia si se amesteca pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand este rece se adauga budinca si untul bucatele si se mixeaza pana se obtine o crema fina.
Asamblarea prajiturii cu foi de nuca si crema de lamaie:
Se aseaza prima foaie cu nuca si se unge cu 1/3 din crema de lamaie, se acopera cu foaia de cacao peste care se intindo o alta parte de crema. Se acopera cu a doua foaie cu nuca. Se intinde restul de crema pe deasupra peste care se presara nuca macinata.
Se lasa la frigider cateva ore sau pana a doua zi dupa care se portioneaza si se serveste.