Briose cu ciocolata
Brioșele reprezintă unul dintre cele mai populare deserturi, iar rețetele sunt nenumărate. Se pot face brioșe cu ciocolată, cu fructe, cu vanilie sau cu orice altceva ne dorim. Chiar și rețeta de brioșe cu ciocolată este una care se poate adapta foarte ușor, în funcție de preferințe, dar și de ingredientele pe care le avem la îndemână.
Putem adăuga fructe proaspete sau congelate, nuci, fructe uscate sau orice ne dorim.
Această rețetă de brioșe are bucatele de ciocolată în interior, fiind un adevărat deliciu pentru iubitorii de ciocolată. Este o reteta de briose cu lichior de oua pe care am adaptat-o dupa reteta Chec cu lichior de oua si ciocolata.
Ingrediente necesare pentru briose cu ciocolata
- 5 oua
- 250 g zahar
- 1 esenta de vanilie
- 250 g unt
- 250 ml lichior de oua
- 100 g ciocolata taiata bucatele
- 1 praf de copt
- 250 g faina
Cum pregatim briosele cu ciocolata
Se topeste untul si se lasa deoparte. Intr-un bol, se mixeaza ouale cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa. Dupa ce s-au spumat ouale, se adauga cate putin lichiorul de oua, untul topit si racit, bucatile de ciocolata iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
Cu ajutorul unei linguri se umplu formele doar trei sferturi, pentru că aluatul creşte şi trebuie să aibă loc suficient în formă, apoi coacem briosele in cuptorul preincalzit la cca170-180 °C pentru 40-50 min. cand sant crescute si frumos rumenite le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Aceste brioșe cu ciocolată sunt delicioase alături de o ceașcă de cafea sau de ceai, la micul dejun sau oricând ne este poftă de ceva bun.