Crema de vanilie cu mascarpone
Crema de vanilie si mascarpone, este o crema fina si foarte delicioasa si se poate utiliza atat pentru umplerea torturilor cat si a prajiturilor si ruladelor.
Cum se pregateste crema de vanilie cu mascarpone
Ingrediente:
- 250 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 200 g zahar tos
- 40 g amidon alimentar sau 80 g faina
- miezul de la 1 baton de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat sau 1 lingura extract
- 200 g frisca naturala min 30% grasime (smantana pentru frisca) rece, de la frigider
- 250 g mascarpone rece, de la frigider
- un praf de sare
Mod de preparare crema de vanilie cu mascarpone:
Intr-un bol, se freaca galbenusurile cu zaharul, un varf de cutit de sare si amidonul pana se omogenizeaza.
Int-un vas mai mare, se pune laptele la fiert, iar cand fierbe se ia cate putin lapte si se amesteca cu galbenusurile frecate, astfel incat crema de galbenusuri sa se incalzeasca putin, iar apoi aceasta se toarna peste laptele fierbinte si se amesteca continuu pana cand incepe sa fiarba si se ingroase.
Se ia vasul de pe foc, se acopera cu p folie alimentara si se lasa la racit.
Crema frisca si mascarponele, trebuie sa fie toate reci.
Se bate frisca spuma tare. Crema de vanilie se mai mixeaza un minut dupa care se amesteca cu mascarponele pana se omogenizeaza.
La sfarsit se adauga frisca batuta, amestecand usor cu o spatula ca sa nu se lase frisca.