chec cu nuca și cacao

Chec cu nucă si cacao, unul dintre cele mai apreciate dulciuri. Este foarte ușor de preparat, se mai poate face si cu ciocolată, diverse fructe confiate/uscate, alune de pădure, migdale. Secretul ca acest chec să iasă pufos este să aveți toate ingredientele la temperatura camerei. Este perfect atât pentru o ceașcă de ceai sau de cafea servită în familie sau cu prietenii, cât și pentru ocaziile speciale. Vă invit să încercați această rețetă de chec cu nucă si cacao!

Cum pregatim checul cu nuca si cacao

Ingrediente pentru Chec cu nuca si cacao:

  • 250 g faina
  • 300 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 10 oua
  • 300 g nuca
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • esenta de rom

Mod de preparare chec cu nuca si cacao:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se toarna treptat uleiul si se amesteca bine.

Se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaua, se omogenizeaza si se adauga albusurile batute spuma. La final se pune miezul de nuca si se amesteca usor pana se incorporeaza.

Se ung doua forma, sau se tapeteaza cu hartie, si se toarna compozitiain ele.

Se coc circa 60 de minute la foc moderat.

Relationate

Follow by Email
Pinterest
Instagram
Telegram
WhatsApp
FbMessenger