Cheesecake Manhattan
Ingrediente:
- 6 linguri de unt
- 200 g biscuiti digestiv macinati
- ulei de floarea soarelui pentru uns
- 400 g branza cremoasa
- 2 oua mari
- 140 g zahar
- 1 esenta vanilie
- 450 g smantana acra
Sos de fructe ptr. decor
Se topeste untul la foc mic si se amestaca cu biscuitii macinati. Se unge o forma rotunda demontabila de 20 cm si se intinde pasta de biscuiti pe fundul tavii. Se bate branza cu ouale, 100 g zahar si vanilia pana cand se alifiaza. Se intinde crema de branza peste baza de biscuiti si se niveleaza. Se coace in cuptorul incins la 180 g C circa 20 de min, pana cand umplutura se coaguleaza. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se lasa cuptorul aprins.
Se amesteca smantana cu restul de zahar si vanilia si se toarna peste prajitura. Se mai coace 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca si se pune la frigider pana a doua zi.
Se serveste cu sos de fructe de padure.