Cornulete fragede cu nuca si vanilie Vanillekipferl
Reteta pentru cornulete fragede cu nuca si vanilie Vanillekipferl
Vanillekipferl, sau cornulete fragede cu nuca si vanilie, sunt niste fursecuri de origine germana care se pregatesc in special de Craciun. Se pregatesc foarte usor si sunt deosebit de fragede si gustoase. Nuca poate fi inlocuita cu migdale sau alune macinate, sau se pot folosi migdale si nuca in parti egale.
Cantitati necesare pentru cca 40 cornulete cu nuca si vanilie (Vanillekipferln)
- 250 g faina
- 200 g nuca macinata
- 150 g zahar pudra
- un praf de sare
- 200 g unt rece
- 2 plicuri de zahar vanilat
- faina ptr lucru
Cum preparam cornuletele cu nuca si vanilie (Vanillekipferln)
Se amesteca faina cu nuca macinata, 50 g zahar pudra si sarea. Untul se taie in bucatele si se adauga la faina. Se amesteca toate cu ajutorul unei furculite sau cu mainile reci pana se obtine un aluat omogen.
Aluatul obtinut se lasa la frigider o ora. Se pune putina faina pe planul de lucru si se ia putin din aluat si se formeaza o semiluna.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie si se pun la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc putin. Ne uitam la colturi, daca sunt rumenite le scoatem din cuptor. Nu trebuie lasate foarte mult, apoximativ 10 minute. Ele mai cresc putin in timpul coacerii.
Cand sunt gata, se scot si se pudreaza cu zahar.