Cornulete fragede
Fragede si delicioase, cornuletele de casa sunt usor de pregatit si te poti bucura de ele cateva zile la rand.
Fie ca folosesti rahat, gem sau nuci, vei obtine un desert gustos, ca in vremurile copilariei. Iata mai jos o reteta de cornulete de casa fragede, care se topesc in gura.
Ingrediente necesare pentru cornulete fragede:
- 250 g unt sau margarina
- 250 g untura
- 5 linguri de otet
- 5 linguri de apa
- 1 plic de amoniu pentru prajituri
- 1 praf de copt
- 800 g faina
- esenta de vanilie (coaja rasa de lamaie)
Pentru umplutura:
- dupa preferinte (gem, nuca, rahat, nutela sau orice alta umplutura)
Cum preparam aluatul de cornulete fragede
Se amesteca untul (margarina) cu untura , otetul, apa, amoniul, praful de copt si esenta de vanilie. Se omogenizeaza totul iar apoi se adauga faina si se framanta un aluat care se lasa peste noapte la frigider.
Se portioneaza aluatul in bucatele egale dupa care se intinde cite o bucata dindu-i o forma de cerc si se taie in triunghiuri. Se aseaza umplutura la baza fiecarui triunghi si se ruleaza sub forma de cornulete.
Se coc in cuptorul preincalzit iar cand sunt usor rumenite, se scot si se pudreaza cu zahar.