Crema de lamaie
Reteta clasica pentru crema de lamaie,
o crema cu un gust caracteristic intre dulce si acrisor.
Crema de lamaie se poate folosi pentru umplerea torturilor, prajiturilor, pentru fursecuri sau rulade. Este perfecta pentru orice tip de prajitura si usor de gatit.
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- zeama de la o lamaie
- 200 g zahar
- 250 g unt
- 60 g amidon de porumb
- coaja rasa de la o lamaie
Cum se pregateste crema de lamaie
Mod de preparare:
Se dizolva amidonul cu putin lapte, iar restul de lapte se pune la fiert cu zaharul cu zeama si coaja rasa de lamaie. cand incepe sa fiarba, se ia cate putin lapte fierbinte si se amesteca cu amidonul dizolvat, dupa care se toarna amidonul caldut in laptele fierbinte, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc. se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, se adauga putin cate putin untul si se mixeaza bine pana se obtine o crema fina si spumoasa.
Aceasta crema se poate folosi atat pentru prajituri cat si pentru umplerea torturilor.