Placinta cu prune
Placinta cu prune este o prajitura ieftina, gustoasa si usor de preparat. Este alcatuita din doua foi de aluat fraged umplute cu prune, o combinatie perfecta. Din aceeasi categorie fac parte si Prajitura cu mere sau Prajitura cu branza de vaci
Ingrediente necesare pentru Placinta cu prune
- 1 kg de prune
- 150g zahar + 100 g ptr prune
- 250 g unt sau margarina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- un varf de cutit de sare
- 200 g smantana
- 2 galbenusuri de ou
- 550-600 g de faina alba
- Coaja rasa de la o lamaie
Cum se pregateste Placinta cu prune
Mod de preparare:
Untul sau margarina se taie bucati si se lasa la temperatura camerei sa fie moale.
Bicarbonatul se stinge cu 2 linguri de otet sau zeama de lamaie, si se toarna peste unt. Se adauga sarea, zaharul si smantana si galbenusurile si se mixeaza totul pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga faina si se amesteca pana obtinem un aluat potrivit de moale. Daca aluatul este lipicios se mai adauga putina faina.
Se imparte aluatul in doua.
Se intinde o foaie cat tava si se aseaza pe fundul tavii , ridicand usor marginile.
Prunele spalate in prealabil se curata de samburi, se taie in sferturi si se aranjeaza peste aluatul din tava. Se presara cu zaharul ramas.
Aluatul ramas se intinde si se aseaza peste prune, lipind bine marginile.
Se coace in cuptorul incalzit 40-50 de minute pana se rumeneste frumos.
Se lasa sa se raceasca si se presara cu zahar pe deasupra.