Spread the love

Prajitura cu afine si bezea

O prajitura delicioasa, Prajitura cu afine si bezea, se poate prepara atat vara cand este sezonul afinelor, cat si iarna cu afine congelate. Este usor de preparat si cu ingrediente la indemana.

Ingrediente necesare pentru prajitura cu afine si bezea

Pentru blat:

  • 400 g faina
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 200 g unt sau margarina
  • 50 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamaie

Pentru umplutura:

  • 500 g afine
  • 70 g zahar
  • 1 lingura plina de amidon

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 125 g zahar
  • 125 g nuca macinata
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • 1 lingura de zeama de lamaie

Cum pregatim prajitura cu afine si bezea

Modul de preparare:

Se spala afinele si se lasa sa se usuce pe un prosop de hartie. Se pun afinele pe foc, intr-un vas impreuna cu zaharul si se amesteca pana lasa zeama si incep sa fiarba. Se adauga amidonul se mai lasa 2 minute amestecand sa nu se prinda, apoi se iau deoparte.

Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga rand pe rand galbenusurile, sarea, coaja rasa de lamaie, praful de copt stins in otet sau zeama de lamaie, laptele iar la sfarsit se incorporeaza faina si se amesteca pana se obtine un aluat potrivit de moale si nelipicios.

din aluatul obtinut se intinde o foaie si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie. Se poate intinde direct pe hartie dupa care se aseaza in tava. Peste aluat se intind uniform afinele pregatite dinainte.

Se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga zaharul, si se bat in continuare pana se obtine o bezea ferma. Se adauga o lingurita de zeama de lamaie si vanilia iar apoi se adauga nuca macinata si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Se intinde aceasta bezea peste stratul de afine.

Se da la cuptorul preincalzit la 170-180°C circa 30 de minute. Cand bezeaua s-a rumenit frumos pe deasupra, prajitua este gata. Se lasa sa se raceasca si se portioneaza.

Pofta buna!

Relationate