Prajitura cu crema de iaurt si capsuni

Spread the love
Prajitura cu crema de iaurt si capsuni

Prajitura cu crema de iaurt si capsuni

Prajitura cu crema deiaurt si capsuni este o prajitura racoritoare de sezon pe care merita sa o incercati. Se face usor si este deosebit de delicioasa.

Daca va place Tortul Diplomat , Rulada cu crema de capsuni sau alte retete de prajituri cu fructe, sigur o sa va placa si Prajitura cu crema de iaurt si capsuni.

Ingrediente necesare pentru Prajitura cu crema de iaurt si capsuni

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 8 linguri de ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

Pentru crema:

  • 500 g iaurt
  • 500 ml smantana de frisca
  • 15 g plicuri de gelatina
  • 4-5 linguri de zahar
  • 300-400g capsuni

Pentru jeleu:

  • 300 g capsuni proaspete sau congelate
  • 3 linguri de zahar
  • 100 ml apa
  • 1 plic de gelatina

Cum se pregateste Prajitura cu crema de iaurt si capsuni

Prepararea blatului:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se mai bat pana cand se topeste zaharul si obtinem o bezea fina.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia si se incorporeaza in spuma de albusuri.

Se adauga faina si se amesteca uor pentru omogenizare.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C circa 20-25 min.

Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Prepararea cremei:

Se pune gelatina la hidratat in 50 ml apa rece pentru 10 minute.

Frisca se bate spuma.

Iaurtul se amesteca cu capsunile taiate bucatele si cu zaharul. Gelatina se incalzeste putin pana se topeste, se adauga putin iaurt si se amesteca dupa care se amesteca cu restul de iaurt cu capsuni.

Se amesteca iaurtul cu capsuni cu frisca batuta iar crema obtinuta se intinde peste blat si se pune la frigider sa se raceasca.

Intre timp se face jeleul astfel:

Se dizolva gelatina in 100 ml apa timp de 10 min.

Capsunile se fierb cu zaharul circa 5 minute dupa care se paseaza si se lasa 5 minute sa se raceasca putin.

Se adauga gelatina si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca apoi se toarna peste crema de iaurt.

Se da tava la frigider pana se incheaga bine dupa care se potioneaza si se serveste.

Relationate