Prajitura cu miere de albine

Ingrediente:

Pentru foile cu miere:

  • 600 g faina + cateva linguri pentru lucru
  • 150 g zahar
  • 200 g miere de albine
  • 20 g bicarbonat de sodiu
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 2-3 linguri de lapte, atat cat e nevoie pentru a omogeniza aluatul

Pentru umplutura:

  • 300 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 80 g gris
  • 200 g unt
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 borcan de gem acrisor
  • zahar pudra

Mod de preparare:

Se cantareste mierea direct intr-o craticioara. Se adauga untul, sarea si zaharul si se pun pe foc mediu spre mic. Se fierbe compozitia pana cand incepe sa bulbuceasca iar zaharul e complet dizolvat. Se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se cerne faina intr-un castron incapator impreuna cu bicarbonatul. Se face cu lingura o adancitura in mijlocul fainii si se adauga compozitia cu miere , apoi oul batut cu furculita si vanilia. Se amesteca cu o lingura pana cand ingredientele lichide sunt inglobate in faina, apoi  se rastoarna tot continutul castronului pe masa de lucru presarata cu faina. Intre timp se porneste cuptorul la 180 grade C. Se framanta rapid aluatul, fara a insista prea mult, doar cat sa se obtina un aluat omogen.

Se imparte aluatul in patru parti egale si se intind pe rand patru foi care se coc pe dosul tavii.

Se prepara crema astfel: Se pune laptele pe foc impreuna cu sarea si zaharul. Cand incepe sa fiarba se adauga grisul in ploaie amestecand continuu. Se fierbe 4-5 minute.

Dupa ce baza de gris cu lapte s-a racit, se adauga untul moale taiat cubulete si vanilia. Se mixeaza la viteza mare pana cand se formeaza o crema spumoasa si alba.

Se unge prima foaia cu jumatate din crema, se acopera cu a doua foaie care se unge cu gem. Se pune deasupra alta foaie si se unge cu restul de crema peste care se pune ultima foaie. Se lasa la rece pana a doua zi dupa care se pudrteaza cu zahar si se portioneaza.

Relationate

Follow by Email
Pinterest
Instagram
Telegram
WhatsApp
FbMessenger