Prajitura cu nuca si mousse de caramel

Prajitura cu nuca si mousse de caramel

Prajitura cu nuca si mousse de caramel

Prajitura cu mousse de caramel este o prajitura delicioasa si usor de facut, alcatuita dintr-un blat pufos cu nuca si o crema din lapte condensat caramelizat.

Ingrediente necesare pentru Prajitura cu nuca si mousse de lapte condensat

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 5 linguri de apa fierbinte
  • 5 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 150 g nuca macinata

Pentru mousse de caramel:

  • 1 cutie lapte condensat caramelizat
  • 100 g unt (82% grasime)
  • cca 10 g gelatina granule
  • 3-4 linguri de apa
  • 200 ml smantana de frisca

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri de smantana de frisca
  • 25 g unt
  • 100 g nuca prajita si tocata

Cum se prepara prajitura cu nuca si mousse de caramel

Mod de preparare:

Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si nuca macinata. Se separa albusurile de galbenusuri.

Se bat albusurile spuma cu putina sare se adauga zaharul cate putin mixand in continuare si cele 5 linguri de apa fierbinte. Se adauga galbenusurile unul cate unul, uleiul cate putin iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu nuca si cu praful de copt. Se amesteca usor cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia.

Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie si se coace in cuptorul preincalzit la 175°C 30 de minute. Se mai lasa 5 minute in cuptorul oprit cu usa deschisa.

Pana se raceste blatul, se pregateste mouss-ul de caramel. Se pune gelatina la hidratat cu 3-4 linguri de apa. Laptele condensat caramelizat impreuna cu untul se pun intrun vas pe foc si se infierbanta fara a fierbe. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine. Se lasa apoi sa se raceasca bine.

Intre timp se bate spuma tare smantana de frisca (tinuta la rece in prealabil). Se amesteca laptele condensat caramelizat cu frisca si se obtine mouss-ul de caramel.

Blatul se taie in doua si se umple cu mouss-ul de caramel.

Ciocolata impreuna cu smantana de frisca si untul se topesc pe baie de abur si se obtine glazura de ciocolata care se toarna si se niveleaza peste prajitura. Se presara nuca tocata pe deasupra si se da la rece pana a doua zi.

Nota: Daca nu aveti lapte condensat caramelizat, acesta se poate obtine prin fierberea laptelui condensat cam 3 ore la foc mic. Conserva nedesfacuta se pune intr-un vas cu apa si se lasa sa fiarba la foc incet 3 ore dupa care este se poate folosi.

Relationate

Follow by Email
Pinterest
Instagram
Telegram
WhatsApp
FbMessenger