Prajitura Durere
Ingrediente:
Blat:
- 8 albusuri
- 6 galbenusuri
- 150 g zahar
- 1 praf de vanilie
- 150 g nuca macinata
- 2 linguri de faina
- 1/2 praf de copt stins in otet sau zeama de lamaie
Crema:
- 150 gzahar pudra
- 1 pachet de unt1 praf de vanilie
- 2 galbenusuri
- 150 g nuca prajita si tocata marunt
- 1-2 lingurite de nes
Mod de preparare:
Se prepara blatul astfel: 8 albusuri se bat spuma cu 150 g zahar tos si vanilia. Se adauga nuca macinata, 2 linguri de faina, praful de copt stins si galbenusurile unul cate unul. Se pune amestecul intr-o tava tapetata cu grasime sau hartie de copt si se coace la foc potrivit.
Crema:
Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga vanilia si cele 2 galbenusuri si se freaca in continuare.
Se adauga nuca prajita si taiata si nesul si se amesteca toate.
Crema obtinuta se intinde peste blatul rece, iar peste crema se poate pune o glazura de cacao sau ciocolata rasa.