Prajitura Kati cu foaie sfaramata
Pentru multi dintre noi, Prajitura Kati, reprezinta unul dintre deserturile copilariei, preparat de sarbatori.
La fel ca Prajitura din foi cu miere si nuca, Prajitura cu gem si bezea cu nuca, Prajitura cu crema de nuca si aceasta este alcatuita din foi fragede umplute cu crema sau cu fructe.
Este minunată și ca gust și ca aspect și este usor de preparat.
Ingrediente necesare pentru prajitura Kati
Pentru foi:
- 500 g faina
- 150 g untura
- 150 g zahar praf
- 3 galbenusuri
- 1 praf de copt sau bicarbonat
- smantana sau lapte cat e necesar
Pentru crema:
- 1 foaie
- 150 g zahar
- 2-3 linguri de dulceata de caise
- 2 linguri de cacao
- 1 esenta de rom, sau rom
- 100 g unt
Pentru glazura:
- 3 albusuri
- 200 g zahar
Cum se pregateste Prajitura Kati cu foaie sfaramata
Se freaca untura cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt si dupa caz se adauga lapte sau smantana atat cat sa obtinem un aluat potrivit de moale care sa nu se lipeasca de maini.
Se imparte aluatul in trei parti egale si se intind trei foi care se coc pe dosul tavii. Foile se pot intinde direct pe hartie de copt dupa care se aseaza pe dosul tavii.
Se pregateste crema astfel: Se ia foaia cea mai nereusita si se sfarma cu degetele. Untul se freaca spiuma cu zaharul, se adauga foaia zdrobita, cacauadoua trei linguri de dulceata, esenta de rom si se amesteca toate bine pentru omogenizare. Daca crema este vartoasa se poate adauga putin lapte. Cu aceasta crema se umplu foile.
Pentru bezea, se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mai bat pe baie de aburi circa 10 minute pana se obtine o bezea lucioasa. Aceasta se intinde peste prajitura si se decoreaza cu ciocolata rasa sau ciocolata decor.
Se lasa la rece pana a doua zi dupa care se portioneaza si se serveste