Prajitura Parlament
Ingrediente:
- 7 albusuri
- 300 g nuca prajita
- 100 g nuca macinata
- 150 g zahar
- 60 g faina
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 praf de copt
- 1 praf sare
Crema de ciocolata:
- 200 g ciocolata amaruie
- 200 ml frisca lichida
- biscuiti simpli
- sirop cafea+esenta de rom
Crema de frisca si galbenusuri:
- 7 galbenusuri
- 150 g zahar
- 30 ml apa
- 500 ml frisca lichida
Mod de preparare: Se bat albusurile cu sare spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bate in continuare, apoi se adauga vanilia, nuca macinata iar la urma faina amestecata cu praful de copt amestrecand usor cu o spatula.
Se aseaza nuca prajita intr-o tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se toarna aluatul obtinut si se niveleaza. Se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade cca 25 de minute. Cand este gata se scoate din cuptor, se desprinde hartia de pe blat si se lasa sa se raceasca.
Se pregateste crema de ciocolata astfel: Peste ciocolata taiata bucatele, se toarna smantana de frisca fierbinte si se amesteca bine.
Cu aceasta crema se unge blatul iar peste crema se aseaza biscuitii inmuiati in siropul de cafea amestecat cu esenta de rom.
Crema de frisca si galbenusuri: Se bat galbenusurile cu zaharul cateva minute, apoi se aseaza pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa.
Cand este gata, se ia de pa baia de aburi si se lasa la racit.
Se bate frisca spuma tare si se adauga treptat crema de galbenusuri . Se mai bate in jur de un minut dupa care se toarna peste stratul de biscuiti si se niveleaza. Se decoreaza cu ciocolata rasa, nuca, cacao, dupa preferinte.