Prajitura Tiramisu
Reteta autentica pentru prajitura Tiramisu, un desert de origine italiana, usor de preparat. Prajitura Tiramisu este un desert racoritor care nu necesita coacere, alcatuit din straturi de piscoturi insiropate si o crema de mascarpone.
Cum se pregateste prajitura Tiramisu
Ingrediente:
- 400 g piscoturi
- 6 galbenusuri de ou
- 150 g zahar
- 400 ml cafea indulcita
- 500 ml frisca lichida
- 500 g mascarpone
- 20 g cacao
- 15 ml amaretto sau rom
- 1 praf sare
Mod de preparare Tiramisu
Se bat galbenusurile cu praful de sare si zaharul pana cand se deschid la culoare. Se aseaza pe baie de abur si se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa, apoi se ia de pe baia de aburi si se lasa la racit.
In crema de galbenusuri racita se adauga crema de mascarpone si se mixeaza pana se obtine o crema omogena.
Se bate frisca spuma iar apoi se amesteca usor cu crema de galbenusuri si mascarpone.
Intr-o forma in care vom face prajitura se aseaza un strat de piscoturi inmuiate scurt in cafeaua amestecata cu amaretto.
Peste piscoturi se intinde jumatate din crema de mascarpone si se pudreaza cu cacao.
Se aseaza un alt strat de piscoturi inmuiate in cafea iar deasupra se intinde restul de crema. Se pudreaza cu cacao si se lasa la frigider pana a doua zi.