Prajitura Valurile Dunarii

Reteta originala prentru prajitura Valurile Dunarii, cu cirese sau cu visine, este o prajitura delicioasa cu crema de vanilie, ciocolata si cirese sau visine.

Ingrediente necesare pentru reteta de prajitura Valurile Dunarii

Pentru blat:

  • 250 g unt moale la temperatura camerei (sau margarina)
  • 200 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 6 oua
  • 350 g faina
  • 2 lingurite de cacao (20 g)
  • 1 lingura de rom
  • 700 g visine fara samburi proaspete sau din conserva scurse de zeama
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de lapte

Pentru crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 250 g unt

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 40 g unt

Cum se prepara prajitura Valurile Dunarii

Se porneste cuptorul la 175°C. Se tapeteaza o tava cu hartie (o tava de 25/35cm).

Untul cu zaharul si cu sarea se freaca spuma. Se adauga rand pe rand ouale, amestecand dupa fiecare, apoi faina, praful de copt si romul si se amesteca totul pentru omogenizare. Se toarna jumatate din compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie si se niveleaza iar in restul de aluat se adauga cacaua si doua linguri de lapte si se amesteca. Se pune cate putin din compozitia de cacao pèste aluatul din tava si se intinde usor deasupra. Se pun visinele peste aluat si se coace 30-40 minute. cand este gata, se scoate si se lasa sa se raceasca bine.

Intre timp se pregateste crema astfel: Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la racit. Untul se freaca spuma si se amesteca cate putin cu budinca rece pana se omogenizeaza. cu aceasta crema se unge blatul racit bine si se lasa la frigider cel putin o ora sa se intareasca bine crema.

Pentru glazura se topeste ciocolata si untul pe baie de abur, se lasa putin sa se raceasca dupa care se toarna peste prajitura. Cu ajutorul unei furculite se formeaza valuri pe glazura de ciocolata. Se lasa sa se raceasca si se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si incalzita tot timpul in apa fierbinte.

Pofta buna!!!

Relationate

Follow by Email
Pinterest
Instagram
Telegram
WhatsApp
FbMessenger