Reteta Covrigei

Covrigei cu branza, deosebit de fragezi, unul dintre aperitivele preferate cu care umplem mesele de sarbatori.

Ingrediente necesare pentru covrigei:

  • 250 g unt sau margarina la temperatura camerei
  • 1/2 lingura sare
  • 1 lingura untura
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g telemea sarata data prin razatoarea mica
  • 450 g faina
  • 3 buc galbenusuri
  • 1 ou ptr uns
  • seminte de susan, chimen sau mac la alegere

Mod de preparare: Cum pregatim aceasta reteta de covrigei

Se amesteca sarea cu faina si praful de copt. Se adauga margarina sau untul si untura si se incorporeaza cu un cutit de patiserie sau cu mana. Se adauga galbenusurile putin batute si telemeaua si se framanta aluatul pana obtinem o coca care nu se lipeste de degete sau de masa.

Luam cate o bucatica din aluat (restul se tine la rece) si o intindem cam de 0,3-0,5cm grosime, apoi decupam covrigeii cu forma ptr. covrigei.

Se aseaza covrigeii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou, se presara cu susan sau alte seminte si se coc la foc mic 10-15 min, pana se rumenesc. Se lasa sa se raceasca in tava iar apoi se aseaza pe un platou si se servesc.

Relationate

Follow by Email
Pinterest
Instagram
Telegram
WhatsApp
FbMessenger