Tarta de struguri cu mascarpone

Tarta de struguri cu mascarpone

Vă propunem o idee de rețetă delicioasă si racoroasa de vară, Tarta de struguri si mascarpone.

Aceasta tarta se face ușor, iar cei ce o vor gusta vor vrea la fiecare desert să aibă așa ceva. De asemenea, delicioasa Tartă de struguri si mascarpone nu necesită ingredinte scumpe și este binevenita in zilele calduroase de vara.

Ingrediente necesare pentru Tarta de struguri si mascarpone

Ingrediente: Pentru o forma de 26 cm

Pentru aluat:

  • 80 g unt moale
  • 50 g zahar sau 60 g miere bruna
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 50 g de alune sau migdale macinate
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 150 g faina

Pentru umplutura:

  • 250 g struguri albi
  • 250 g struguri negri
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita Agar-Agar sau 3 foi de gelatina
  • 40 g fulgi de migdale
  • 250 g mascarpone
  • 1/2 lingurita de vanilie macinata sau 1 esenta de vanilie
  • 2 lingurite de zahar sau miere dupa gust
  • unt pentru uns forma

Mod de preparare:

Cum pregatim Tarta cu struguri si mascarpone

Se unge o forma cu unt si se porneste cuptorul la 190 grade C.

Se bate spuma  untul cu zaharul sau mierea si sarea cateva minute. Se adauga oul si se mai bate 2-3 minute. Se adauga alunele sau migdalele macinate, coaja de lamaie si faina si se amesteca toate obtinand astfel aluatul pentru tarta.  Se intinde o foaie rotunda putin mai mare decat baza formei  astfel incat sa se acopere si marginile formei.

Se coace la 175 grade circa 15-20 de minute pana incepe sa se rumeneasca.

Se lasa sa se raceasca in forma apoi se scoate si se aseaza pe un platou

Pentru umpluture: Se spala strugurii si se lasa sa se usuce.

Se amesteca gelatina cu laptele si se fierbe 2-3 minute, sau se lasa gelatina in apa rece sa se inmoaie,  cam 10 minute, se incalzeste laptele si se amesteca gelatina cu laptele fierbinte. Se lasa la rece 15 minute.

Intr-o tigaie se prajesc fulgii de migdale se se lasa sa se raceasca.

Se freaca 250 g de mascarpone pana se alifiaza, se adauga laptele racit cu gelatina, vanilia si zaharul.

Se umple tarta cu aceasta crema iar deasupra se aseaza boabele de struguri, iar pe margine se decoreaza cu fulgii de migdale.

Se lasa cateva ore la frigider sa se raceasca dupa care se portioneaza si se serveste.

Relationate

Follow by Email
Pinterest
Instagram
Telegram
WhatsApp
FbMessenger