Tort Pădurea Neagra

Reteta pentru tortul Padurea Neagra, o reteta tipica din Germania, un tort delicios cu frisca, visine si un blat cu ciocolata.

Cum pregatim cel mai gustos tort Padurea Neagra

Ingrediente: (pentru o forma de 28 cm)

Pentru blat:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g faina
  • 50 g amidon alimentar
  • 50 g migdale macinate
  • 1 praf de copt

Pentru umplutura:

  • 3 foi de gelatina
  • 1 pahar de visine scurse de zeama (daca sunt din compot) cca 370 g
  • 1 bat de scortisoara
  • 2 cuisoare
  • 800 g frisca
  • 1 zahar vanilat
  • 4 linguri de visinata

Pentru decor:

  • 50 g ciocolata rasa

Mod de preparare Tort Padurea Neagra

Se incalzeste cuptorul la 180 g si se tapeteaza cu grasime forma in care vom coace blatul.

Se rupe ciocolata bucatele intr-un bol si se topeste pe baie de aburi, dupa care se lasa sa se raceasca putin.

Se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema spumoasa. Se separa albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile se incorporeaza in crema de unt unul cate unul si se bate in continuare pana se spumeaza compozitia, dupa care se adauga ciocolata topita si se amesteca totul.

Separat se bat albusurile spuma cu putina sare si se adauga la compozitia de unt.

Se amesteca faina cu amidonul, migdalele si praful de copt si se incorporeaza in compozitia pentru blat, mestecand usor de jos in sus.

Se toarna compozitia in forma unsa si se coace la 160 grade C circa 60 min.

Cand este gata se scoate blatul si se lasa la racit dupa care se taie in trei foi.

Gelatina se pune in apa rece si se lasa 10 minute sa se inmoaie. Intr-un vas, se pune la fiert zeama de la visine cu scortisoara, cuisoarele si 1-2 linguri de zahar dupa gust. Se fierbe cateva minute dupa care se ia vasul de pe foc, se scot cuisoarele si scortisoara si se adauga gelatina.

Se bate frisca spuma cu un plic de zahar vanilat. Pa un platou, se aseaza prima foaie de blat, se stropeste cu visinata si se unge cu zeama de visine cu gelatina. Se aseaza jumatate din cantitatea de visine pe blat si se intinde un strat de frisca pe deasupra. La fel se procedeaza si cu celelalte doua foi.

Se decoreaza cu frisca, ciocolata rasa si visine si se pune la frigider pentru cel putin 6 ore.

Relationate

Follow by Email
Pinterest
Instagram
Telegram
WhatsApp
FbMessenger