Spread the love

Prajitura Norulet

Prajitura Norulet este una dintre cele mai indragite prajituri din copilarie, era printre preferatele mele pa langa prajitura Alba ca zapada, sau Prajitura cu miere de albine. Prajitura norulet are la baza doua foi fragede de cacao, un blat alb si o crema pe baza de lapte.

Ingrediente necesare pentru prajitura Norulet:

Pentru foile de cacao:

  • 300 g faina
  • 1 galbenus de ou
  • 100 g unt sau untura
  • 1 ceasca de smantana (cam 2 linguri)
  • 100 g zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 6 linguri de faina
  • coaja rasa de lamai
  • 3 linguri de apa
  • coaja rasa de lamaie

Pentru crema:

  • 3 linguri de faina
  • 400 ml lapte
  • 200 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • vanilie, zeama de lamaie, dupa preferinta

Cum se pregateste prajitura Norulet

Modul de preparare: Se pregatesc foile de cacao astfel: untul cu zaharul se freaca spuma, se adauga galbenusul de ou, smantana, bicarbonatul stins iar la sfarsit se adauga faina amestecata cu cacaua si cernuta si se amesteca bine pana se obtine un aluat potrivit de moale care nu se lipeste de maini. Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi care se coc in cuptorul preincalzit la 180-200° C cam 10 min.

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri; albusurile se bat spuma se adauga zaharul si se bat in continuare. Apoi adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand continuu, se pune coaja rasa de lamaie, 3 linguri de apa si la final adaugam faina cernuta amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa albusurile, pana se omogenizeaza. Se coace in cuptorul preincalzit circa 15 min.

Crema se prepara astfel: Se pun trei linguri de faina intr-un bol si se dizolva cu putin lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert iar cand a fiert se toarna putin peste faina dizolvata si se amesteca pentru a nu se face cocoloase, apoi faina incalzita astfel se toarna in laptele fiert si se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase si sa fiarba. se ia deoparte si se lasa sa se raceasca. Untul se freaca spuma cu zaharul. Cand crema de lapte s-a racit, se amesteca cu untul frecat, se adauga esenta de vanilie si(sau) zeama de lamaie si si bate bine pentru omogenizare.

Cum se asambleaza prajitura Norulet

Pe o tava se aseaza o foaie de cacao, se unge cu jumatate din crema, se pune blatu deasupra peste care se pune intinde restul de crema. Se pune si a doua foaie de cacao si prajitura este gata. Se lasa la rece pana a doua zi cand se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Pofta buna!

Relationate