Spread the love

Chec de portocale si ciocolata, un chec delicios si parfumat care se prepara rapid, unul dintre preferatele mele.

Chec de portocale si ciocolata

Ingrediente:

  • 140 g unt
  • 340 g zahar
  • un praf de sare
  • 120 g ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • 6 oua
  • 300 ml suc de portocale
  • 480 g faina
  • 1 praf de copt
  • 100 g ciocolata taiata
  • 100 g stafide

Cum preparam reteta de Chec de portocale si ciocolata

Mod de preparare:

Din aceste cantitati obtinem 2 tavi de 25×11 cm, daca dorim doar una injumatatim cantitatile.

Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga uleiul sarea si se bate in continuare pana se incorporeaza si uleiul. Se adauga coaja rasa de portocale si se amesteca.

Se adauga ouale unul cate unul amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza dupa care se adauga sucul de portocale si se omogenizeaza. La final se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt si ciocolata si se mai amesteca putin pentru omogenizare.

Se toarna jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt, se presara o parte din stafide apoi se toarna si restul compozitiei si se presara stafidele ramase.

Se coace in cuptorul preincalzit la 175°C circa 45-50 min. Este gata cand este frumos crescut si rumenit.

Cand este gata se scoate din cuptor, apoi se rastoarna din tava si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se poate decora cu zahar pudra sau o glazura de ciocolata sau lamaie, dupa preferinta. Eu am pus glazura de ciocolata.

Relationate