Prajitura cu foi de albus si nuca

Spread the love
Prajitura cu foi de albus si nuca

Prajitura cu foi de albus si nuca

Prajitura cu foi de albus si nuca este o prajitura delicioasa de care nu te poti satura. Foile din albus si nuca care se topesc in gura, umplute cu o crema de ciocolata fac din aceasta prajitura un deliciu.

Cum pregatim prajitura cu foi de albus si nuca

Ingrediente:

Pentru foi:

  •  10 albuşuri
  •  300 g zahăr tos
  •  300 g nuci măcinate
  •  4 linguri făină

Pentru cremă:

  • 10 gălbenuşuri
  • 2 linguri lapte
  • 4 pliculete zahăr vanilat
  • 300 g zahăr tos sau pudră
  • 150 g ciocolata neagra
  • 250 g unt

Mod de preparare prajitura cu foi de albus si nuca:

 Într-un castron mai mare, se pun albu­şurile şi se bat spumă cu telul sau mixerul.Când s-au întărit şi au devenit spumă, se adaugă zahărul tos şi se mixează în continuare până se înglobează complet. Se adaugă nuca măcinată şi se amestecă din nou, până se încorporează perfect, apoi se adaugă şi făina. Din compoziţia obţinută se fac 4 foi de prăjitură care se coc pe dosul tăvii.

Se ia tava, se unge pe dos cu margari­nă sau unt, se tapetează cu făină, se îm­parte în 4 părţi egale compoziţia de mai sus şi se întinde uniform. Foile se coc pe rând, aproximativ 10-15 minute fiecare.

 Într-un castron, se pun gălbenuşurile, se adaugă zahărul tos, zahărul vanilinat şi se amestecă până se încorporează. Se adaugă 2 linguri de lapte peste compo­ziţia de gălbenuşuri obţinută. Castronul cu compoziţia de gălbenuşuri se pune la baie de aburi, deasupra unei cratiţe cu apă fierbinte. Se lasă pe foc şi se ames­tecă încontinuu, până topeşte zahărul, se adauga si ciocolata rupta bucatele si se mai amesteca pana se topeste ciocolata si se incorporeaza in crema de galbenusuri, după care se ia vasul de pe foc si se lasă compoziţia la răcit.

Într-un alt castron, se pune untul care se freacă spumă şi se adaugă peste com­poziţia de gălbenuşuri. Se amestecă totul până se omogenizează.

 După ce s-au copt cele 4 foi, iar crema este şi ea preparată, se trece la umplerea foilor. Pe ultima foaie, după ce s-a întins crema, se rade fin o ciocolată de menaj.

Relationate