Rulada cu crema de capsuni

Spread the love

Rulada cu crema de capsuni

Acum ca e vremea capsunilor, merge bine o rulada cu crema de capsuni. Aceasta reteta de rulada cu crema de capsuni este delicioasa si foarte usor de pregatit.

Aceasta rulada cu capsuni mascarpone si frisca este un desert perfect de vara. Capsunile pot fi înlocuite si cu alte fructe de sezon: zmeura, afine, mure, visine, cirese, piersici etc.

Ingrediente necesare pentru rulada cu crema de capsuni:

Pentru foaia de rulada:

  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 90 g faina
  • un varf de cutit de sare

Pentru crema:

  • 300 g frisca
  • 50 g ciocolata alba
  • 5 foi de gelatina ( 9 grame)
  • 250 g capsuni
  • 75 g zahar
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 125 g mascarpone (sau alta crema de branza)

Pentru decor:

  • zahar pudra
  • frisca batuta
  • capsuni

Cum preparam rulada cu crema de capsuni:

Se porneste cuptorul la 180 ºC. Se tapeteaza tava cu hartie. (30 cm ).

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma galbenusurile cu 60 g zahar dupa care se bat albusurile spuma cu putina sare si cu restul de zahar.

Se amesteca galbenusurile cu albusurile batute spuma, apoi se incorporeaza faina si se amesteca usor pentru omogenizare.

Se rastoarna compozitia in tava tapetata cu hartie si se intinde uniform pe toata suprafata. Se da la cuptor aproximativ 15 minute iar cand este frumos rumenita se scoate cu tot cu hartie din tava, se presara cu zahar si se ruleaza, dupa care se infasoara intr-un servet de bucatarie.

Se incalzeste 100 g de frisca lichida si se amesteca cu ciocolata alba taiata bucatele, pana se topeste ciocolata. Cu aceasta ciocolata se va unge foaia de rulada pe o parte.

Cum pregatim crema

Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece circa 10 minute. Capsunile se spala, se lasa sa se usuce pe un prosop de hartie dupa care se taie in sferturi si se amesteca cu zaharul, crema de branza si zeama de lamaie.

Se pune gelatina intr-un vas si se incalzeste la foc mic pana se lichefiaza, apoi se adauga in gelatina 2 linguri din amestecul de capsuni si se amesteca. Se toarna apoi gelatina peste crema de capsuni si se amesteca bine. La sfarsit se bate restul de frisca si se adauga la crema de capsuni. Se amesteca pentru omogenizare si se lasa 15 min la rece.

Se desprinde hartia de copt de pe foaia de rulada si se unge aceasta cu crema de ciocolata alba.

Intindem crema de capsuni uniform peste foaia de rulada unsa cu ciocolata topita dupa care rulam foaia formand o rulada. Se inveleste in folie de aluminiu sau in hartie de copt si se mai lasa la rece circa 30 de min.

Cand s-a racit bine, se scoate si se orneaza cu frisca si capsuni.

Relationate