Chec cu lichior de oua si ciocolata

Spread the love

Chec cu lichior de oua si ciocolata

Chec cu lichior de oua si ciocolata, cel mai bun desert pentru micul dejun. Reteta chec pufos cu lichior de oua si ciocolata, simpla si rapida. Ingrediente si mod de preparare chec cu lichior de oua si ciocolata.

Astazi va propun o reteta de chec cu lichior de oua si ciocolata. Este atat de gustos si aromat acest chec! Daca va plac checurile cu ciocolata, trebuie sa il incercati. Combinatia de lichior de oua si ciocolata ii confera un gust deosebit de bun.

Eu l-am ornat cu glazura de lamaie dar, daca doriti, puteti sa il pudrati cu zahar pudra.

Ingrediente necesare pentru Chec cu lichior de oua si ciocolata:

  • 200 g unt sau margarina
  • 160 g zahar
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 100 g ciocolata decorativa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 200 ml lichior de oua

Pentru glazura:

  • 150 g zahar
  • 3 linguri zeama de lamaie

Cum pregatim Checul cu licior de oua si ciocolata

Untul se freaca cu zaharul pana cand devine spumos si zaharul se topeste. Se adauga zaharul vanilat, lichiorul de oua si ouale pe rand, amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza.

Faina si praful de copt se amesteca si se dau prin sita dupa care se amesteca cu compozitia de unt si oua pana se omogenizeaza. La sfarsit se adauga ciocolata.

Se unge o forma de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina si se toarna aluatul in forma.

Se coace in cuptorul preincalzit la 160-170°C circa 45-60 minute.

Cand este frumos rumenit se scoate din cuptor, se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu glazura de lamaie.

Glazura de lamaie: Intr-un vas se toarna zaharul pudra care se completeaza cu sucul de lamaie. Se omogenizeaza incontinuu pana cand glazura capata o consistenta mai lichida.

In loc de glazura se poate checul se poate decora cu zahar pudra. In acest caz dupa ce se scoate din cuptor se lasa checul sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar.

Relationate