Crema de vanilie pentru cremes si ecler

Spread the love

Crema de vanilie pentru cremes și ecler

Ingrediente:

  • 5-6 oua
  • 160 g faina
  • 1 l de lapte
  • 50 g unt
  • 300 g zahar tos
  • 1/2 baton de vanilie sau un plic de zahar vanilat
  • 5 g (1/2 lingurita) sare

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile, si dupa ce s-au spumat, se adauga treptat 100 g zahar tos si se bate in continuare pana cand spuma se intareste ca pentru bezele.

Intre timp se pune la fiert laptele cu vanilia iar galbenusurile se freaca intr-un bol cu restul de zahar, se adauga faina si se subtiaza cu putin lapte rece.

Dupa ce laptele cu vanilia a dat in fiert, se toarna peste galbenusuri si se amesteca repede cu un tel, tinand vasul pe baie de aburi. Se bate in continuare pana ce crema da in fiert, dupa care se mai fierbe cateva minute, apoi se da de o parte, se adauga untul taiat in bucatele mici, albusurile batute spuma si se amesteca lejer cu o spatula sau o lingura de lemn pana se incorporeaza albusurile in crema.

Daca se foloseste la cremes, crema se toarna peste foaia de foietaj in stare fierbinte si se intinde egal. Foaia care vine deasupra se pune intreaga sau se taie in portii patrate si dupa ce acestea se aseaza in ordine peste crema, se taie in jurul patratelor patrunzand cu un cutit (subtire si bine incalzit) crema si foietajul de dedesubt. Dupa ce a fost portionat se pudreaza cu zahar vanilat si se lasa la rece.

Relationate