Spread the love

Rețetele de pogăcele sunt foarte populare în bucătăria românească și sunt perfecte pentru gustări delicioase și sățioase. Una dintre aceste rețete, pe care ți-o recomandăm, este rețeta de pogăcele cu brânză.

Rețeta de pogacele cu branza se prepară ușor, din ingrediente simple și foarte accesibile, iar pogăcelele ies pufoase și foarte gustoase.

Puteti incerca aici si reteta de pogacele cu jumari.

Pogacele cu branza

Ingrediente necesare pentru Pogacele cu branza:

Pentru aluat:

  • 800 g faina
  • 350 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 2 linguri de smantana
  • 3 lingurite de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 2-3 linguri de otet de mere
  • 25 g drojdie

Pentru umplutura:

  • 300 g branza telemea (mai tare) sau cascaval ras
  • 250 g unt ras

Cum preparam pogacele cu branza pufoase si gustoase

Modul de preparare:

Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, zahar si putina faina si se lasa deoparte la loc caldut sa dospeasca.

Se cerne faina intr-un bol mai mare, se face o gaura la mijloc, se adauga restul de lapte caldut, ouale, sarea, smantana si drojdia care a dospit in prealabil.

Se framanta bine aluatul pana se dezlipeste de pe maini dupa care se pune deoparte si se lasa la dospit cam 45 de minute.

Intre timp preparam umplutura astfel; Se amesteca untul ras cu branza si se imparte in trei parti.

Se intinde aluatul si se unge cu o parte din crema de branza dupa care se impatura ca pentru haiose. Se acopera si se lasa la odihnit 20 de minute pe masa dupa care se repeta operatia inca de doua ori.

La final se intinde aluatul cam de 1 cm grosime si se decupeaza pogacele cu ajutorul unei forme sau cu un pahar. Se aseaza in tava si se ung cu ou batut, se presara cu chimen sau cascaval dupa preferinta. Se mai lasa si in tava cam 30 de minute dupa care se coc la 170°C in cuptorul incalzit in prealabil cca 20 de minute. Sunt gata cand sunt frumos crescute si rumenite deasupra.

Pofta buna!

Relationate