Spread the love
Prajitura cu crema de nuca

Prajitura cu crema de nuca

Prajitura cu crema de nuca este o prajitura delicioasa din 3 foi fragede umplute cu o crema cu nuca. Este usor de pregatit si este si foarte gustoasa.

Ingrediente necesare pentru prajitura cu crema de nuca:

Pentru foi:

  • 250 g unt sau margarina
  • 4 oua
  • 1 lingura de cacao
  • 250 g faina
  • 1 lingurita de bicarbonat stins cu otet
  • 250 g zahar

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 1 budinca de vanilie
  • 250 g nuca macinata
  • 200 g zahar
  • 250 g unt sau margarina
  • esenta de vanilie, rom, dupa preferinta

Pentru glazura:

  • 2 linguri de cacao
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de apa

Cum pregatim prajitura cu crema de nuca

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se pregatesc 3 foi de copt de marimea tavii, pe care vom coace foile de prajitura. Incalzim cuptorul la 180 °C.

Se mixeaza spuma untul cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga galbenusurile si se amesteca cu crema de unt.

Se bat albusurile spuma cu restul de zahar si se adauga alternand cu faina la crema de unt . Adaugam si bicarbonatul stins si amestecam usor pentru omogenizare.

Din compozitia obtinuta luam o treime si o intindem pe foaia de copt in tava avand grija sa o nivelam bine. Coacem in cuptorul incins 10-15 min, pana cand se rumenesc marginile. Cand este gata, scoatem foaia pe un prosop de bucatarie cu hartia deasupra, pe care o si dezlipim cat este calda.

La fel procedam si cu a doa foaie. La a treia foaie, adaugam in compozitia ramasa o lingura de cacao si pe urma intindem foaia si o coacem. Vom avea dou foi albe si una de cacao.

Cum pregatim crema pentru prajitura cu crema de nuca:

Se pregateste budinca cu 200 g zahar dupa instructiunile de pe pachet iar cand da in clocot adaugam nuca macinata. Se lasa la rece. Separat se alifiaza untul. Cand budinca cu nuca s-a racit se amesteca putin cate putin cu untul si esenta de vanilie sau rom. Cu crema obtinuta umplem foile astfel: foaie alba, crema, foiaie de cacao, crema si foaia alba.

La final pregatim glazura de cacao astfel: Zaharul se amesteca cu cacaoa, se adauga treptat apa calda si se amesteca pina se obtine o crema groasa. La sfirsit se adauga uleiul. Cu crema obtinuta glazuram prajitura si lasam la rece pana a doua zi. Se portioneaza si se serveste.

Relationate