Prajitura din foi cu miere si nuca

Spread the love

Prajitura din foi cu miere si nuca

Prajitura din foi cu miere si nuca este o prajitura deosebit de buna, alcatuita din patru foi fragede cu miere si nuca umplute cu o crema de vanilie cu nuca, iar deasupra se poate opta pentru o glazura de cacao, sau de orice fel , sau doar pudrata cu zahar pudra.

Ingrediente necesare pentru Prajitura din foi cu miere si nuca:

Pentru foi:

  • 450 g faina
  • 150 g miere de albine
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 2 oua
  • 1 lingurita de bicarbonat stins cu otet sau zeama de lamaie
  • 2 linguri de ulei
  • 1-2 linguri lapte
  • 1 praf de sare

Pentru crema:

  • 300 ml lapte
  • 200 g nuca macinata
  • 150 g zahar
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 1 esenta de rom
  • 200 g unt (82% grasime)

Pentru glazura de cacao:

  • 2 linguri de cacao
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de apa
  • 50 g unt
  • 1 lingura de ulei

Cum se prepara prajitura din foi cu miere si nuca

Modul de preparare:

Se amesteca bine mierea cu zaharul, ouale, sarea, se adauga nuca macinata. bicarbonatul stins si se mai amesteca pentru omogenizare. Se adauga faina si uleiul si se se framanta un aluat potrivit de moale. daca aluatul este prea tare se adauga 1-2 linguri de lapte.

Aluatul obtinut se imparte in 4 parti egale si se intind 4 foi care se coc pe dosul tavii in cuptorul preincalzit la 180°C circa 7-.10 min, pana se rumenesc frumos. Cand se scot foile sant moi dar dupa ce se racesc se intaresc.

Intre timp se prepara crema astfel: Se dizolva budinca in 50 ml lapte, restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba, se toarna peste budinca dizolvata amestecand sa nu se faca cocoloase, apoi se pune budinca pe foc mic si se lasa pana incepe sa fiarba si sa se ingroase. Se adauga nuca macinata, se mai da un clocot si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca.

Untul se freaca spuma si se amesteca cu budinca cu nuca deja racita si esenta de rom.

Se imparte crema in trei si se asambleaza `prajitura astfel: prima foaie-1 rand de crema, a doua foaie-alt strat de crema, a treia foaie-crema si ultima foaie care se acopera cu glazura.

Pentru a prepara glazura se amesteca toate ingredientele pe foc pana obținem o compozitie omogena de o consistenta mai lichida, care se toarnă si se intinde peste foaia de prajitura

Se lasa la rece pana a doua zi sa se inmoaie foile dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Relationate